“Kunok hímzett virága”

7 990 Ft

Csoportos rendelés esetén személyes átvétel költségmentes, egyéb esetben az aktuális csomag és postaköltség merül fel.

 

A magyar hímzőkultúra egyik legrégebbi hímzése kerül bemutatásra, melyben a kialakulás történet és öltésmód, huszonöt gyakorlati tanáccsal, ismeretterjesztő, közvetlen stílusban, angol-spanyol-orosz összefoglalóval olvasható.

Egyedülálló, hiánypótló műként jelent meg!

 Cérnafűzött, keménykötés

Leírás

 

Ez a könyv, nem hiányozhat egy családi könyvtárból sem!

Hosszú évtizedek népművészeti kutatása után került előkészítésre az általam elindított “csengedi könyvek” sorozat, mely a Kárpát-medence legrégebbi hímzésével kapcsolatos információkat adja közre. 

A kunhímzéssel foglalkozó népművészek, néprajzosok  sajnos ez idáig nem készítettek egy összefoglaló, etalon alapokkal bíró kiadványt, mely e kihalófélben lévő hímzésről szól. Az idő múlik, a megmaradt archív darabok  lassan elfogynak, a hímzést ismerők és készítők a több nyarat megéltek táborához tartoznak, lassan eljutunk oda, hogy nem lesz kitől újra tanulni. (Már most is gond az öltésmód, a színezés, az elhelyezés rendszerbe állítása, mivel sok az egyéni elképzelés, mivel nincs egységes koncepció.)  

Sajnos nagyon sok elérhetőség és bizonyíték tűnt  el, illetve semmisült meg az utóbbi évtizedekben és évszázadokban. A jelenleg és az elérhető múltban található információkat nyújtom a Tisztelt Olvasónak azzal, hogy a kunok viszontagságos évszázadai ellenére ma is él egy ősi, birkaszőr (ma merinó gyapjú) fonállal készülő hímzéstípus, amelyet kunhímzésnek nevezünk. A magyar szerkezeti és elrendezési elvek betartása mellett, a természet tompa színeit alkalmazva ma is használható lakásdísz készíthető. 

Mivel a kunhímzést készítők között nagyon kevés információ áll rendelkezésre magáról a kun népről, származásáról, a Kárpát-medencei megjelenéséről, kultúrájáról, öltözködéséről, életmódjáról, az évszázadok küzdelméről, miért lett olyan amilyen, a jelenleg ismert hímzése, és annak elkülönítése a vásárhelyi hímzéstől, miért szőrhímzés a neve a kunhímzésnek, és sok minden, amit tudnunk kell, a hímzőmód kialakulásáról, és el tudjuk helyezni a magyar hímzések világába. Megdöbbentő információk kerülnek felszínre!

Ha tudni szeretnéd a háromosztatú tulipán megjelenésének körülményeit és idejét lapozd fel a könyv 30. oldalát, vagy a szőrhímzés tűfestés hatását keltő öltésmódját, akkor a 82. oldalon találod, az elengedhetetlen gyakorlati tanácsokat a 106. oldalon olvashatod. Meg fogsz lepődni!

Ne hagyd ki, mert gyermeked, unokád hálás lesz, ha látja, hogy Te is készítője vagy a csodálatos kunhímzésnek, és tudja, hogy a “Kunok hímzett virága” című könyv az övé lesz!                                  Nagyon hasznos ajándék!    “A KÖNYV A LEGJOBB TANÍTÓ”

A diaszpórában élőknek legszebb magyar ajándék, mivel angol, spanyol, és orosz nyelvi összefoglalóval készült. 

 

További információk

Tömeg .. g
Méretek 21 x 24 cm

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„“Kunok hímzett virága”” értékelése elsőként