Képzés

2017. szeptember 11.

 A kunszentmártoni Csengedi Hímzőkör szakköri foglalkozásainak indításával megkezdődött a 39. évfolyam, amelyben a textildíszítés legnemesebb ágával a hímzéssel foglalkozunk. A nyári “pihenő” után jólesik egy-egy kicsit leülni, hogy megbeszéljük a közös kikapcsolódás következő évi programját.

A nyári élmények mellett, ez a nap a “Kunok hímzett virága” című könyvről szólt, mert az augusztusi megjelenés után, sokan most vették át a saját példányukat. A lázas forgatás mellett, előjöttek a korábbi évek kunhímzéseinek emlékei, annak gondjával és örömével. Jó volt visszaemlékezni a nyolcvanas évek derekán készült első darabokra, és a 2005-2010-között készült újabb készítési hullámra.

A kunszentmártoni Csengedi Hímzőkör 2017.09.11. összejövetele

Az Öcsödi Hímzőkör 2017.09.14. összejövetele

 

Szeptember 14-én indult az Öcsödi Hímzőkör ez évi munkája, amelynek egyik fő programja a kunhímzésről szóló könyv személyes példányainak átvétele. A gyors átlapozás mellett többeknek megakadt a szeme a kunokkal kapcsolatos történeti résznél, melyet a hímzés részen túl, nagyon fontosnak és örömtelinek tartottak, mivel kevés információ van a jelenlegi köztudatban a kunok sok-százéves ittlétéről.Nem-beszélve arról, hogy a mai fiatalság ezekről mit sem tud! (Ha a gyermekeinknek, unokáinknak nem beszélünk, nem mutatjuk meg a múltbéli, netán hagyományos dolgainkat, felnőtt korukban nem lesz emlékképük ezekről az eseményekről, nem lesz mihez kötni az információkat, és idővel elhalványul, mivel a jelenlegi oktatásnak ez már nem része!) 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kezdünk, kezdünk, kezdünk....

A Csengedi Hímzőkör 2017. szeptember 11-én 13-15 óráig tartja az őszi idény első összejövetelét, melyre minden hímezni vágyót szeretettel várunk.

Az összejövetel helyszíne a korábbi években megszokott  a József Attila Városi Könyvtár óvodai foglalkoztató terme.

Bemutatásra kerül a “Kunok hímzett virága” című könyv, mely augusztus 15-én jelent meg.

Előfeltétel és kötelezettség nincs!

Mentés

Mentés

Mentés