“A magyarországi fehérhímzések”

7 990 Ft

Csoportos rendelés esetén személyes átvétel költségmentes, egyéb esetben az aktuális csomag és postaköltség merül fel,mely a vételárral együtt  utalandó.

Kereskedelmi forgalomban nem kapható.

Európa legszínesebb hímzéseit tarthatod kézben, ha fellapozod “A magyarországi fehérhímzések” című könyvet.

Kialakulás történet, öltésmód összefoglaló, sok-sok képpel, ábrával, valamint huszonöt hasznos tanáccsal, cérnafűzött keménykötésben, kétszáz oldalon lehet gyönyörködni és megtanulni a hímzéseket. Angol, spanyol összefoglalóval !

Leírás

A “csengedi könyvek” kereskedelmi forgalomban nem kaphatók.

A sorozatot azért állítottam össze, hogy a következő harmadik generációnak is legyen olyan írásos-rajzos kiadvány a kezében, – amikor már nem lesz kitől tanulni, – amelyet fellapozva reprodukálni tudja azokat a textil díszítő technikákat, amelyeket a Kárpát medencében élő magyarság, az évszázadok tapasztalatával megalkotott. 

Hiánypótló műként adom közre a jelenleg nyolc kötetre tervezett könyveket, mivel ezekről még nem készült olyan összefoglalás, amelynek fellapozásával reprodukálható az abban foglalt díszítő mód. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy részleteiben, elemeiben nem készült egy-egy tájegységre vagy helységre jellemző kiadvány, de azoknak Kárpát-medencei összefoglalása nem készült el.

A sorozat témáinak többségéről még egyáltalán nincs írásos, rajzos és történeti összegzés. Ezért ajánlom, hogy minden háztartásban legyen egy sorozat ebből a könyvből, mert ez a könyv fogja tanítani a következő nemzedéket, amikor már nem lesz kitől  kérdezni, és addig is szemet gyönyörködtető annak lapozása. (Cérnafűzött, keménykötésben, strapára, hosszú élettartamra készült.)

A fehérhímzés könyv egyik kiemelkedő értéke, hogy itt került közreadásra az évek óta vita tárgyát képező: csipke és a hímzés elkülönítése, illetve meghatározása. 

A tartalomjegyzék áttekintése segít a keresett hímzőmód és technika megtalálásában.

Ajánlom szülőknek, nagyszülőknek, gyakorló és most tanuló hímzőknek, tanulóknak, oktatóknak, tanítóknak szemléltetésre, hogy el tudjanak igazodni a textildíszítő módok rejtelmeiben.

Ajánlom a diaszpórában élőknek, legszebb magyar ajándék mivel angol és spanyol nyelvű összefoglalót is tartalmaz.

 

További információk

Méretek 21 x 24 cm