Csengedi mintakönyv

9.  CSENGEDI MINTAKÖNYV

A befejezésnek, utólag szánt kötete a „Csengedi mintakönyv”, melyet az élet írt, illetve a vizuális kommunikáció hívott életre. Mivel én is vizuális típus vagyok, ha látom egy hímzés színe és visszája oldalát, akkor már az enyém, tudom a készítés minden praktikáját, és úgy gondolom ez másnak is segítség. Ez a látás- és szemléletmód viszi előre, és újítja meg a mindenkori díszítőművészetet.

 A sorozat könyveinek mérete nem tette lehetővé, hogy 1:1 arányú minták kerüljenek az Olvasó kezébe, ezért fontosnak tartottam, hogy a felhasználás miatt ne kelljen nagyítani, vagy kicsinyíteni a rajzokat, ráadásul a szépunokám már nem biztos, hogy érti ezeket a fogalmakat, ezért úgy döntöttem, hogy 1:1 méretarányú fotókkal zárom a sorozatot.

Így mind a nyolc kötet anyagából válogattam a mintákat az egyszerűség és egyértelmű használhatóság miatt.

Hivatkozás történik a képek esetében, hogy melyik számú könyvben található meg a pontos leírás, és az ahhoz kapcsolódó gyakorlati tanács.

Ahhoz, hogy a hímzéstípusra jellemző kritériumokat teljes mértékben kielégítsük, fontos a gyakorlati útmutató maradéktalan betartása, mert ugyanannyi öltés kell egy jól és egy hiányos munka elvégzéséhez, csak a végeredmény, az öröm és a megelégedettség más!