A könyvsorozat befejező 9. kötetét az élet írta, melyet a vizuális kommunikáció hívott életre.

A sorozat könyveinek mérete nem tette lehetővé, hogy 1:1 arányú minták kerüljenek az Olvasó kezébe, ezért fontosnak tartottam az alkalmazás megkönnyítése érdekében az 1:1 méretarányú fotók átnyújtását. Ezek olyanok, mintha egy párnát vagy egy terítőt adnék a kezébe. Látható az alapanyag, a motívum, a hímző fonál minősége, – színe, az öltés módja és száliránya …

Nem titkolt szándékom, hogy a – szépunokámnak szánt sorozat – kézbevételekor már előfordul, hogy nem ismeri, nem értheti  azokat a fogalmakat, technikákat amelyeket e hímzésminták tartalmaznak. 

Mind a nyolc kötetből válogattam, hogy egyértelműbb legyen a használata. Hivatkozás történik a képek esetében, hogy melyik számú könyvben található a pontos leírás, és a hozzá tartozó gyakorlati tanácsok sorozata. (Pl. Fehér-hímzésből 28 minta, kunhímzésből 14 minta, szálszorítás 5 minta, csengedi színes 10 minta, hagyaték 11 minta stb…)

A csengedi mintakönyv mintalapokkal

Ahhoz, hogy a hímzéstípusra jellemző kritériumokat teljes mértékben kielégítsük, fontos a gyakorlati tanácsok maradéktalan betartása, mert ugyanannyi öltés kell egy jól és egy hiányos munka elvégzéséhez, csak a végeredmény, az öröm és megelégedettség más!

Mivel én is vizuális típus vagyok, ha látom a hímzés színe és visszája oldalát, akkor már az az enyém, tudom a készítés minden praktikáját, és úgy gondolom ez másnak is segít. Ez a látás- és szemléletmód viszi előre, és újítja meg a mindenkori díszítőmódot. 

Ajándékozásra, szakmai táboroknak, képzéseknek, könyvtáraknak elengedhetetlen kézikönyve. 

     Csak egy klikk a megrendeléshez        http://csengedi.hu/kosar/