Tisztelt Olvasóim!

Elérkezett az utolsó tíz nap, amikor kedvezményes, bevezető áron még hozzá lehet jutni az Ország László – Országné Dékány Katalin : “LÓSZŐRBŐL ÉKSZER” című könyvéhez.

Január huszadikán lejár a 30%-os előfizetési kedvezményAki nem vesz, annak nem lesz!

Hogy micsoda nem lesz?  

Egy reprezentatív megjelenésű, elemző, technikai összefoglalást tartalmazó, az oktatás számára kézikönyvként használható, sok rajzzal, ábrával, képpel  illusztrált könyv a lószőrékszer készítésről. Hiánypótló műről van szó, mivel Viski Károly 1942-ben a lószőrmunkáról írt – öt oldalon megjelent – dokumentuma óta, nem készült ilyen összefoglaló mű.

Ez a dokumentáció nagy előrelépés a magyar tárgyalkotó népművészet újabb kori történetében.

Az Internet világában is kutatva megállapítható, hogy sem Európában, sem más földrészen nem található az itt bemutatásra kerülő díszítési mód. Hasonló, lószerető népeknél különböző fonatok, hámok, valamint iparművészeti jellegű karkötők, díszek készülnek, de az üreges, térbeli formákat kialakító, huroköltéssel készült ékszereket – az eddigi ismereteink szerint – csak a magyar kézművesek készítenek.

Egy ősi technikai elemet tartalmazó, mai kor igényének kielégítésére létrejött új típusú alkalmazásról van szó.

Küldjétek tovább ismerőseiteknek, lovas iskoláknak, táborszervezőknek, ménesgazdáknak, mert az előrendeléssel támogatjátok a jövő generáció tudását segítő törekvésünket.  http://csengedi.hu/uzlet/